Najbolja Muzika Online - Serije - Filmovi - Radio Stanice - Dokumentacije
Welcome
Prijava / Registruj se

Koreni 4. epizoda: Krv je pala...

Koreni 4. epizoda: Krv je pala...

Koreni 4. epizoda: Krv je pala...


Gledali smo četvrtu epizodu serije po romanu Dobrice Ćosića. Ukoliko vi niste, znajte da tekst sadrži spojlere.

U četvrtoj epizodi videli smo da Nikola ipak pristaje da ubije Čakaranca, nakon Aćimove pretnje da će ga izbaciti iz kuće i time odvojiti od Simke.

On odlazi do Čakarančeve trgovine i ubija ga nožem, a pre toga ga izaziva da se brani sekirom, što ovaj odbija.

Takođe, u ovoj epizodi videli smo i težak razgovor između Aćima i Đorđa, iz kojeg saznajemo kako je ovaj rastao uz oca koji ga je omalovažavao i često nazivao "sinom janjičara".

Nakon tog razgovora, Đorđe isteruje svekrvu Milunku iz kuće, a za njom i Simku, jer ova i nakon posete manastiru, nije ostala u drugom stanju. Simka ipak odlučuje da se vrati u kuću Katića uz majčin savet da može da ostane trudna i sa nekim drugim, jer je "važno da ona dobije dete i da nije bitno ko je otac".

Za to vreme Đorđe je u kafani u kojoj ostaje čini se danima...Dok se on prepušta pijanstvu, njegov otac sprema bunu, jer kapetan u kafani kod Levića pravi plan da od sada kafedžija upravlja prerovskom opštinom, pošto je Čakaranac stradao.

Obećava mu da će ga vojska štiti od Katićeve srdžbe. Te vesti stižu do Aćima i on sa seljacima napada Levićevu kafanu, koju rasturaju do poslednje daske, dok kapetan uspeva da pobegne.


Poaljite va komentar

Komentari

Budite prvi koji cete komentarisati video.
RSS