Najbolja Muzika Online - Serije - Filmovi - Radio Stanice - Dokumentacije
Welcome
Prijava / Registruj se

Senke nad Balkanom - 9.Epizoda

Featured
Your video will begin in 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Dodat by Admin in Senke nad Balkanom
9,760 Pregleda

Opis

Senke nad Balkanom - 9.Epizoda

Senke nad Balkanom je srpska kriminalistička televizijska serija, čiji su autori Dragan Bjelogrlić i Stevan Koprivica. Scenario su, pored Bjelogrlića, pisali Danica Pajović, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović, a po priči koju je napisao Stevan Koprivica. Serija je nastala u kooprodukciji Kobra filma, RTS-a, Skopje film studija, Iskre, RTRS-a, MRT-a i Agencije za film Republike Makedonije.

Serija je smeštena između dva svetska rata u Jugoslaviji i prati priču dva inspektora beogradske policije. Prva sezona je smeštena neposredno pred atentat u Skupštini i prati pokušaj dva inspektora da reše ritualna ubistva koja potresaju javnost.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Aleksandar Galabin, Nenad Jezdić, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić, Sebastijan Kavaca i Toni Mihajlovski. Prva sezona je prikazivana od 22. oktobra 2017. do 24. decembra 2017. godine na RTS-u, ali i na brojnim televizijama bivše Jugoslavije. Snimana je od oktobra 2016. do juna 2017. godine, dok će se druga sezona snimati tokom 2018, a prikazivati 2019. godine. Prva sezona je naišla na vrlo dobar prijem kod publike i kod kritičara, ali je i izazvala i određene kontroverze. Dosta je hvaljena sama produkcija, gluma, montaža i kostimografija, kao i teme koje ona obrađuje.

Ceo serijal je podeljen u tri sezone i obuhvata period od 1928. do 1940. godine.

Prva sezona pokriva period neposredno pred ubistvo hrvatskog narodnog poslanika Stjepana Radića u Narodnoj Skupštini SHS i uvođenje diktature.

Kao osnovni ambijent za odigravanje okosnice radnje ovog serijala izabran je Beograd između dva svetska rata. U središtu događanja su i njeni glavni likovi — pedesetogodišnji inspektor kriminalne policije Andra Tanasijević Tane i njegov novi saradnik, mladi forenzičar Stanko Pletikosić. Beograd je predstavljen kao mesto u kome se kriminal svodi na klasične pljačke i ubistva, ali u kome najveće probleme ipak prave ratovi opijumskih kartela, kojima je on samo trasa za dalji šverc skupe i cenjene droge ka Evropi i Americi.

U prvoj sezoni zaplet započinje na jednom maskenbalu, na kome je okupljen sav „krem“ Beograda, i na kome se događa svirepo i veoma neobično ubistvo.Inspektor Tanasijević ubrzo postaje svestan da je uzrok učestalih jezivih događaja, koji počinju da se gomilaju po gradu, drevna relikvija – Longinovo koplje(koplje kojim je Isus proboden na krstu) – kojoj se pripisuju mistične moći. On shvata da postoje ljudi koji su spremni na sve da bi ga se dokopali i upada u kovitlac zločina u koje su umešane sve opskurne interesne grupe Balkana tog vremena: vojska generala Vrangela, NKVD, Crna ruka, VMRO, jugoslovenski komunisti, masoni, bugarski i ruski opijumski karteli, beogradsko podzemlje, tajna nacistička sekta Društvo Tule. Prateći tragove počinjenih zločina, inspektor se uključuje u opštu poteru za relikvijom sa jednim jedinim ciljem – da je ukloni iz Beograda i spreči dalja stradanja nevinih ljudi.

Senke nad Balkanom - 9.Epizoda

Poaljite va komentar

Komentari

  • zoran djukic Banned Dodat ne mogu da pokrenem snimak
RSS