Najbolja Muzika Online - Serije - Filmovi - Radio Stanice - Dokumentacije
Welcome
Prijava / Registruj se

Koreni - 10. Epizoda - Domaca serija

Your video will begin in 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Dodat by Admin in Domace Serije
10,790 Pregleda

Opis

Koreni - 10. Epizoda - Domaca serija

Koreni je srpska televizijska serija po nagrađivanom istoimenom romanu Dobrice Ćosića i scenariju koji je napisao Đorđe Milosavljević.U glavnim ulogama su Žarko Laušević, Sloboda Mićalović i Igor Đorđević.

Serija je naišla na univerzalno dobre kritike. Hvaljeni su režija, scenario i verodostojni dijalozi, tenzija koju likovi stvaraju i napetost u zapletu, zatim muzička podloga. Najveće pohvale dobio je Žarko Laušević, za koga su „Večernje novosti” napisale da je „hodajuća emocija”. Priznanja za njihov rad dobili su naročito i Igor Đorđević i Sloboda Mićalović, koji su bili „odličan izbor za uloge koje su im dodeljene”, ali i Nenad Jezdić i Dara Džokić.

Radnja serije je smeštena na kraj devetnaestog veka u selu Prerovo i prati živote Aćima Katića, jednog od radikalskih vođa tog vremena i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Vukašin je bio na školovanju nekoliko godina u Francuskoj i on se vraća kući kod oca i brata Đorđa da bi im saopštio da se ženi ćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja. Aćim ga se odriče i preti da će ga izbrisati iz testamenta. Istovremeno, Đorđe i njegova supruga Simka imaju probleme, jer ni posle 15 godina braka nemaju dece. Đorđe se sve češće napija i u jednom od tih pijanstava izbacuje Simku iz kuće. Aćim je očajan zbog svađe sa sinom, miljenikom Vukašinom, i što od besa, što od očaja rešava da pozove seljake iz svoga sela Prerova na bunu. Pijani vojnici uspevaju da bez velike muke uguše bunu, ubivši pritom petoricu seljaka.

Simki na um pada spasonosna ideja - da zatrudni sa jednim od Đorđevih sluga. Ubrzo posle toga saznajemo da je Simka trudna, a Đorđe joj dopušta da se vrati kući, iako su i on i Aćim puni sumnji oko toga ko je otac deteta. Simka rađa sina i beba dobija ime Adam. Kako Adam brzo raste, sve manje liči na oca Đorđa koji je izrazito nizak. Kada je Adamu bilo 5 godina, majka Simka se razboljeva i umire, a on jedva preživljava. Ovaj događaj konačno navodi Aćima i Đorđa da Adama prihvate kao svojega.

Koreni - 10. Epizoda - Domaca serija

Poaljite va komentar

Komentari

Budite prvi koji cete komentarisati video.
RSS