Najbolja Muzika Online - Serije - Filmovi - Radio Stanice - Dokumentacije
Welcome
Prijava / Registruj se

Koreni - Domaca serija - 2. Epizoda

Featured
Your video will begin in 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Dodat by Admin in Domace Serije
6,431 Pregleda

Opis

Koreni - Domaca serija - 2. Epizoda

U rustičnim selima Gornji Račnik i Bagrdan, nedaleko od Jagodine, Radio-televizija Srbije je, u izvršnoj produkciji producentske kuće "Eye to Eye", započela 06. oktobra 2017. godine snimanje igrane televizijske serije "Koreni", napisane po antologijskom romanu Dobrice Ćosića. "Koreni" su drugi roman Dobrice Ćosića, objavljen 1954. godine. Književna kritika "Korene" svrstava u poetski psihološki roman, a za njega je pisac dobio i NIN-ovu nagradu.

Roman "Koreni" deo je kulturne zaostavštine naše zemlje i ova serija predstavlja nastavak tradicije kojom Radio-televizija Srbije ekranizuje vrhunska dela srpske književnosti. Priču o srpskoj porodici Katić, koja će imati deset celovečernjih epizoda, režira Ivan Živković, a dramatizaciju knjige u scenario je pretočio Đorđe Milosavljević. Urednik serije je Marko Novaković.

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić: Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Budući političar i očeva nada, Vukašin se vraća sa studija u Parizu i saopštava ocu da se ženi kćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja, i da prelazi u stranku budućeg tasta. Aćim, zagriženi radikalski vođa, ne može to da oprosti sinu koga se javno odriče, i besan poziva meštane na podizanje bune. Kao da to nije dovoljno, drugi njegov sin Đorđe, ugledan i bogat seljak, i njegova supruga Simka imaju ozbiljne probleme, jer ni posle petanaest godina braka nemaju decu. Đorđe utehu traži u alkoholu, dok očajna Simka u strahu od gašenja loze odlučuje da zatrudni sa slugom.

Poaljite va komentar

Komentari

Budite prvi koji cete komentarisati video.
RSS